Ravintolat taskussasi – Ravintola.fi

Ravintolat taskussasi – Ravintola.fi

Yleinen 18.1.2021

Kuinka khinkali syödään?

Purpur

”Jos sanot georgialaiselle, että khinkali ei ole perinteinen georgialainen ruoka, et halua tietää kuinka Sinulle käy.”

Yksi Georgian tunnetuimmista ja kuuluisimmista annoksista on khinkali, jonka on sanottu olevan peräisin vuorilta Tbilisin läheltä. Myös Tushetin ja Pshavin alueet väittävät sitä omakseen. Huolimatta tästä erimielisyydestä, on georgialaisilla täysin yhteneväinen näkemys siitä miten khinkali syödään.

  • Katso ja ihaile, kuinka höyry nousee vastakääritystä ja keitetystä herkullisesta khinkalista
  • Nosta sitä sen pienestä sarvesta, ole varovainen sillä se saattaa olla höyryävän kuuma
  • Vie se lähemmäs suutasi – tässä vaiheessa vesi herahtaa kielelle
  • Käytä etuhampaitasi ja puraise pieni pala khinkalista, joka sallii höyryn vapautumisen
  • Nauti poikkeuksellisen herkullisesta liemestä
  • Kun liemi on nautittu, on tullut aika syödä koko khinkali – älä kuitenkaan syö sormiasi!

Olette lämpimästi tervetulleita Rikhardinkadun Pikku-Georgiaan, Purpuriin nauttimaan tästä ihanuudesta!