Yleinen 18.9.2020

Luca on Suomen paras pizzeria – niittää menestystä myös Euroopassa

Lauttasaaren Pizzeria Luca on valittu Suomen parhaaksi pizzeriaksi sekä Euroopan 15. parhaaksi. Kööpenhaminassa sijaitseva Luca on puolestaan Euroopan 9. paras pizzeria. Tunnustukset myönnettiin kovatasoisessa kansainvälisessä 50 Top Pizza -kilpailussa. 

Napolilaistyylisistä artesaanipizzoistaan tunnettu Luca ei ole palkintosijoilla ensimmäistä kertaa. Arvostetussa, italialaisten pizzagastronomian ammattilaisten tuomaroimassa kilpailussa Lauttasaaren Luca sai Pohjois-Euroopan parhaan pizzerian tittelin vuonna 2018. Keväällä 2019 Kööpenhaminaan avattu pizzeria valittiin viime vuonna Euroopan 5. parhaaksi. 

– Olemme valtavan iloisia tästä tunnustuksesta – pitkäjänteinen työmme italialaisen pizzan puolesta on noteerattu Italiassa asti! Tänä päivänä suomalaiset tietävät, mitä on aito italialainen pizza ja sitä osataan myös hakea. Suomessa perinteisesti on luotettu täytteisiin, kun taas Italiassa pohja ratkaisee. Täydellinen pohja ei kaipaa kaverikseen kuin kaksi, kolme elementtiä. Yksinkertaista, nerokasta ja herkullista, kertoo Luca Lauttasaaren keittiöpäällikkö Viivi Olkinuora.

”Pizza on kuin elämä – sille pitää antaa hyvä pohja”

Lucan pizzaideologia kumpuaa pizzan synnyinsijoilta Napolista, jossa pizzalle tunnusomaista on pyöreä, reunoiltaan kuohkea, paistopinnaltaan rapea ja täplikäs pohja. Pizzan salaisuus piilee taikinassa, joka kohoaa pitkäjänteisesti 72 tuntia. Pohja saa yllensä simppelin, mutta maukkaan tomaattikastikkeen sekä fior di latte -mozzarellaa. Tämän jälkeen pizza paistetaan nopeasti noin 400-asteisessa italialaisessa Scugnizzonapoletano-sähköuunissa. Osa pizzoista paistetaan täytteineen ja toisiin täytteet lisätään tuoreena paiston jälkeen. Lopputuloksena on kuohkea, mutta paistopinnaltaan varsin rapea pizza.

– Pizza on kuin elämä – sille pitää antaa hyvä pohja. Hetki, vain noin 40–70 sekuntia uunissa, saa kolme päivää kohonneen taikinan reagoimaan juuri oikealla tavalla, Olkinuora sanoo.

Lauttasaaren ja Kööpenhaminan kolmen pizzerian lisäksi Luca-ravintolat sijaitsevat Tampereella sekä Vaalimaan Zsar Outlet -kauppakeskuksessa. Pizzeriat osoittivat suosionsa myös koronapandemian aikana. Ravintoloiden ollessa suljettuina kaikki Lucat palvelivat ahkerasti nouto- ja kotiinkuljetusasiakkaita.

– Tarjontamme sopii loistavasti niin kotona, työpaikalla kuin tunnelmallisessa ja rennossa ravintolamiljöössä hyvässä seurassa rauhassa nautittavaksi. Se lienee myös yksi suosiomme syistä – erinomaisen pizzan lisäksi, Olkinuora toteaa.

Tervetuloa maistamaan Suomen parasta pizzaa! Tutustu Lucaan paremmin täällä.

Pizzeria Luca syntyi halusta viettää aikaa asiakkaidemme kanssa. Rupatella, nauraa, innostua ja rentoutua. Nauttia niin aitoa italialaista pizzaa, että sitä arvostavat tunnustetusti italialaisetkin. Siemailla niiden kyljessä täyteläisiä italoviinejä. Rakastamme kärsivällisesti kohotettuja taikinoita sekä auringon kypsyttämiä tomaatteja. Emme ehkä ole ihan kaikkien naapurissa, mutta huomattavasti Napolia lähempänä.