-20% ruoasta! Sovelluksesta ostettaessa

-20% ruoasta! Sovelluksesta ostettaessa

Yleinen 30.6.2020

Makumatkalla Suomessa

Tänä kesänä lomasuunnitelmat suuntautuvat ulkomaan matkojen sijaan Suomen kauniisiin kesäkaupunkeihin. Kesäloman kruunaakin herkullinen makumatka maailman ympäri, ihan koti-Suomessa. Tarjontaa on yllin kyllin ja kaupungista toiseen matkatessa voit nauttia upeista maisemista. Helpoin tapa katsastaa ravintolatarjonta paikkakunnittain on ladata Ravintola.fi -appi, jolla teet pöytävaraukset ja tilaat take awayt käden käänteessä!

Listasimme alle suosikkimakujamme maailmalta. Ota tästä tärpit talteen ja suunnittele kaupunkilomasi. Lue myös vinkit parhaista terasseista Helsingissä ja Tampereella!

Helsingin helmet

Kurkistus Libanonin sykkeeseen | Farouge

Eksoottinen Farouge on kuin pala Libanonia keskellä kaunista Helsinkiä. Tunnelma on lämpimän vieraanvarainen ja intohimolla valmistetun ruoan libanonilaiset maut hurmaavat täyteläisen raikkaina. Heinäkuussa Farougessa herkutellaan hummerilla ja samppanjalla. Suosittelemme lämpimästi kymmenen Mezen valikoimaa, joka sisältää tunnettuja klassikoita. Lue lisää kesän erikoisuuksista.

Kanavarannan kaunis helmi | Holiday

Holiday mood! ✨ Kun haluat päästä todelliseen lomafiilikseen, ota suunnaksi Holiday. 1800-luvun tiilirakennuksessa toimivassa ravintolassa on upea terassi, jossa voit ihailla Katajanokan kauniin merellisiä maisemia ja herkutella taivaallisen hyvällä ruoalla. Jos rakastat ostereita, olet oikeassa osoitteessa! Tai miltä kuulostaisi Santorini Salad tai kesäisen raikkaat Sashimi tai Ceviche?

Lukuisat Helsingin nähtävyydet ovat aivan vieressä, ja saapuminen Kanavaranta 7:ään on helppoa raitiovaunulla (nro 4), kävellen tai vaikka veneellä.

Japanin maut suomalaisittain | Hanko Sushi

Sushia, bowleja, sashimia! Miltä kuulostaa kiireetön lounas kaupungin ytimessä? Tai sushia noutoruokana aurinkoiseen puistoon? Hanko Sushin annokset valmistetaan käsityönä, tarjoilupäivänä. Niissä käytetään vain parhaita raaka-aineita ja vastuullisesti pyydettyjä ja kasvatettuja mereneläviä.

Aloita Japanin matkasi lämpimällä misokeitolla ja wakame-merileväsalaatilla, viimeistele lohi-nigirilajitelmalla yhteensointuvan valkoviinin kera.

ToQyo Food Street | tunnelmallinen pala Tokiota Stockmannilla

Tokiota sanotaan maailman ruokapääkaupungiksi ja katuruokakulttuurilla on siellä pitkät perinteet. Klassikko annokset, kuten nuudeli painotteinen Ramen, riisikulhot, suussasulava Gyoza eli japanilainen dumpling sekä höyrysämpylä Bao muodostavat TOQYO Food Streetin menun. Annokset ja maut ovat helposti lähestyttäviä ja voit nauttia nopean ja ravitsevan ruoan joko paikan päällä tai ottaa sen mukaan.

Japanilaiseen tyyliin voit jäädä joko tiskille istumaan seuraten taitavien kokkien työskentelyä Annoksesi kruunaat kulauksella Asahia tai miksei High Ballilla?

Meksikon maut lautasellasi | El Rey

El Reyssä pääset heti meksikolaiseen tunnelmaan! Annankadulla ja Vuorimiehenkadulla sijaitsevat ravintolat pikku terasseineen tuovat hymyn huulille. Take away -annoksia voit ottaa mukaan kesäpiknikille. Kannattaa ehdottomasti kokeilla El Reyn artisaanicocktaileja ja tuhteja tacoja.

Pala Italiaa Helsingissä | Pizzeria Luca & Pizzarium

Pizzeria Lucassa valmistetaan aitoja napolilaistyylisiä pizzoja huippulaatuisista raaka-aineista

Lauttasaaren Pizzeria Lucan terassilla pääset nauttimaan italialaisen Luca Platanian kehittämiä makuyhdistelmiä ja nauttimaan niitä täydentäviä viinejä.

Kluuvin, Kampin ja Triplan kauppakeskuksissa nappaat Pizzariumin pizzapalat nopeasti ja helposti mukaan picnicille tai syöt paikan päällä.

Tampereen taivaallisimmat ravintolat

Ciao Bella! | Pizzeria Luca Frenckell

Pizzeria Lucan terassilla pääset nauttimaan roomalaisen pizzamestarin, Luca Platanian, tarkoin suunniteltuja makuyhdistelmiä ja niihin täydellisesti sointuvia viinejä. Italialaisen ruokaelämyksen viimeistelet vaikkapa Cannolo Sicilianilla eli Ricotta-täytteisellä keksillä nutellan ja pistaasimurujen kera.

Aasian makuja | Hanko Sushi ja Masu Asian Bistro

Aasialaisia makuja rennossa tunnelmassa, suomalaiseen makuun sopivana

Paraatipaikalla, keskellä Tampereen keskustaa sijaitseva Masu Asian Bistro on huippu suosittu paikka tavata kavereita modernin aasialaisen ruoan äärellä. Aurinkoisena päivänä terassilla viihtyy mukavasti illan hämärään saakka, Masun hyvistä viineistä nauttien. Listalta löytyy laaja valikoima upeita Aasian makuja ja klassikkoannoksia, kuten Hirata Bun, Härkätartar shisolehdellä ja Chicken Teriyaki. Heinäkuussa voit tilata Masun Brunsssiboxin mukaan otettavaksi vaikkapa piknikille! Lue lisää heinäkuun erikoistarjouksesta.


Suussasulavia susheja, sashimia ja bowleja voit nautiskella ajan kanssa Ratinan tai Stockmannin Hanko Sushissa. Aloita autenttinen Japanin matkasi misokeitolla ja wakame-salaatilla ja viimeistele lohi-nigirilajitelmalla yhteensointuvan valkoviinin kanssa.

Andalusialaista tunnelmaa Saludissa

Salud on kuin tunnelmallinen andalusialainen kortteli, jonka varrelle voit pysähtyä nauttimaan espanjalais-latinalaiskeittiön erikoisuuksista tai poiketa Tapas-baariin sangrialle ja pikku tapaksille. Heinäkuussa Saludissa on kivoja kesäetuja. Katso kaikki edut täältä.

Tervetuloa aitoon andalusialaiseen miljööseen – Espanjan aurinko paistaa Saludissa joka päivä!

Aitoa Jenkkitunnelmaa | Classic American Diner ja Sticky Wingers


Taustalla soi rock, siemailet Budia ja herkuttelet mehevällä burgerilla ja rapsakoilla ranskalaisilla. Listalta löytyisi vaikka mitä – on pihviä, burgeria, wingsejä, pirtelöitä suklaabrownieta.

Tampereen seudulta American Dinerin löydät Koskikeskuksesta, Lielahdesta ja Lempäälän Ideaparkista.


Sticky Wingers on siipiravintola, jollaista ei ole Suomessa ennen nähty! Toiset ovat ”amerikan tyylisiä” -ravintoloita, toiset Amerikkalaisia. Sticky Wingers suosii aitoa tunnelmaa, aitoa valmistustapaa, tuoreita raaka-aineita ja aitoja makuja.

Hangon helmet | Hangon Portti ja HSF

HSF on rento ruokaravintola Hangon upeimmalla aurinkokattoterassilla, jossa maisema hellii silmiä pitkälle iltaan, laskevan auringon loisteessa. Ruokamme on rehellisen rouhean maukasta ja drinkit takuulla kylmiä. Aivan vierasvenesataman rantabulevardin kupeessa sijaitsevalla terassilla vietät vaikka koko päivän. Ruokailijoille ravintola on vapaassa käytössä koko päivän, joten et tarvitse pöytävarausta. Viikonloppuisin Dj viihdyttää juhlakansaa ja torstaisin legendaarinen “HSF Official After Sail” on ehdoton suositus Hangossa vieraileville!

Ravintola HSF siika-annos

Hangon Portissa nautit aidosta saaristolaistunnelmasta, Suomen eteläisimmässä ravintolassa! Suussa sulavat saaristolaisherkut nautitaan upeassa Beach House tyylisessä ravintolassa tai lasitetulla terassilla. Terassilla paistattelet Hangon auringossa vaikka koko päivän, Suomen hienoimmissa merimaisemissa! Ravintolaan pääset muutamassa minuutissa yhteyslautalla Hangon satamasta. Yhteyslautta liikennöi ravintolan asiakkaille maksutta koko päivän.

Hangon Portin satama