Ravintolat taskussasi – Ravintola.fi

Ravintolat taskussasi – Ravintola.fi

Yleinen 1.9.2020

Pintxofiesta Tampereella | Kilpailuviikko 1.–5.9.

Ravintolamme ottavat jälleen osaa Pinxtofiestaan, joka järjestetään Tampereella 1.–5.9. Omat taidonnäytteensä pintxoviikon kilpailuun ovat luoneet myös Bodega Salud, Guru’s Kitchen, Salsallada, Sandro Ratina sekä Tuhto.

Pintxokilpailu

Tamperrada pintxokilpailu on Suomen suurin ravintolafestivaali, joka innostaa tamperelaiset ravintolat esittelemään gastronomista osaamistaan pienien makupalojen, pintxojen, muodossa, joiden juuret johtavat Espanjaan Baskimaahan.

Tampereen Pintxofiesta kannustaa kulkemaan ympäri kaupunkia, tutustumaan uusiin ravintoloihin ja tietenkin maistelemaan ja äänestämään kilpailu-purtavia. Ravintolat tarjoavat viikon ajan myös omia tarjouksiaan pintxojen kylkeen nautittavaksi. Tutustu alta ravintoloidemme pintxoviikon tarjontaan. Kaikki kilpailupintxot kuvineen löydät Tamperradan sivuilta. Pintxokilpailu alkakoon!

Pintxoviikko ravintoloissamme

Bodega Salud
Tämän vuoden kilpailupintxoksi Salud on valinnut periespanjalaisen Pulpo a la Gallegan, joka originaalista reseptistään poiketen muovautuu nyt pintxo-muotoon ja saa Saludilaisen kosketuksen. Kisa-pintxo pitää sisällään mustekalaa, bravas-perunaa, limemajoneesia ja salsa verdeä. 

Pintxo-viikon muu tarjonta vaihtelee ja valikoimaan kuuluu 4–5 eri pintxoa päivittäin. Juomapuolelta löytyy pieninä lasillisina viiniä ja kuohuvaa, espanjalaista San Miguelin olutta ja sherryä. 

Perjantaina Saludin baarissa tunnelmasta vastaa Pekka Siiskonen, joka tarjoilee espanjalaista musiikkia akustisesti kaikkien pintxoilijoiden iloksi.  
Pintxot ovat tarjolla Saludissa tiistaista perjantaihin kello 16–21 välisenä aikana.
Hinnat 3–4 €/pintxo. 


Guru’s Kitchen
Tänä vuonna Guru’s Kitchen taitelee kisaan bataattivohvelin, joka on saanut yllensä aurinkokuivattua tomaattia, kukkakaalia, omenaa sekä seesamia.
Annoksen yhtenä ideana on käyttää koko kukkakaali lehtiä myöten. Omenat tulevat Tampereelta.

Guru’s kattaa pöytään kisa-annoksen lisäksi runsaasti muita vaihtuvia pintxoja aina liha-annoksista vegaanisiin ja makeisiin herkkuihin. Kaikki annokset 3 €. Myös juomapuolelta löytyy raikkaita tarjouksia viineistä ja oluista sekä pintxo-viikon kunniaksi Kyrön tislaamon pink-ginistä.

Guru’s Kitchenin pintxotaidonnäyte.

Salsallada
Salsallada aukeaa jälleen pitkän odotuksen jälkeen 1.9. ja aloittaa avausviikon pintxojen parissa.

Kisa-annos pitää sisällään katajalla ja ginillä kuivamarinoitua riimihärkää, tonic-jogurttia, kurkkua ja karpaloa, rosmariini-crumblea.

Salsalladan pintxot tarjolla koko viikon ajan 16–22.


Sandro Ratina
Sandron kilpailuannoksessa maistuvat zaatar maustettu karitsa, friteerattu lehtikaali, sokeripaahdettu pistaasipähkinä sekä piparjuuri-minttu -jogurtti.

Lisäksi Sandro kattaa tarjolle päivittäin vaihtuvia useita suolaisia ja makeita vaihtoehtoja. Kaikki edulliseen pintxo-hintaan 3 €/kpl. 

Juomatarjouksia unohtamatta:
Valko- tai punaviini 6 cl 3 €
Pienempi Gin Tonic 6 €/ kpl
Jälkiruoka viini Fosso della Rosso 6 cl 5 €
Alkoholiton olut 0,33l 6 €

Sandron herkut tarjolla 1.9.–5.9. klo 11–21.


Tuhto

Tuhto on luonut kilpailuun suolaista ja makeaa yhdistelevän pintxon, Tattimunkin, joka sisältää herkkutattia ja tyrniä.

Pintxoviikolla Tuhton lounas palvelee normaalisti maanantaista perjantaihin klo 11–14. A’la cartea ei ole saatavilla kuin lauantaina 5.9. klo 12-15. Pöytävarauksia ravintola ottaa vastaan ainoastaan lounaalle.

Viikon ajan Tuhto keskittyy pintxoiluun ja tarjolla on laaja valikoima erilaisia pintxoja sekä koukuttavia tarjouksia teemaviikon mukaisesti klo 16-21 välisenä aikana.