-20% ruoasta! Sovelluksesta ostettaessa

-20% ruoasta! Sovelluksesta ostettaessa

Yleinen 21.7.2020

Rakkolevästä fine dining -elämyksiä

Nokka

Huippukokki Ari Ruoho tunnetaan Nokan keittiömestarina ja ravintoloitsijana. Hänen visionsa myötä Nokasta on tullut suomalaisen gastronomian lippulaiva.

Ruoho on myös arvostettu lähiruokaguru, joka etsii ennakkoluulottomasti uusia makuja ja raaka-aineita. Hän sanoo maistaneensa kerran Lapissa poroerottelussa suoraan kattilasta ylijäänyttä porokuuta, eli rasvaa. Maku oli niin taivaallinen, että Ruoho hankki lisää kuuta savustettuna. Nykyään hän käyttää sitä poron ulkofileiden paistamiseen. Samalla asenteella hän on opetellut loihtimaan
roskakaloina pidetyistä hauesta, särjestä ja erityisesti lahnasta fine dining -herkkuja.

Nokassa yhdistyvät Ari Ruohon kaksi intohimoa. Hän on innokas luonnossaliikkuja ja metsästäjä. Elämää nähneellä Busterilla hän käy kalassa ja hurauttaa välillä työmatkatkin. Viime keväänä tuhdolla tuli istuttua tavallista enemmän. ”En tiedä, mitä olisin tehnyt ilman venettä”, Ruoho huutaa, ja ottaa kurssin avomerelle.

Ravintola Nokan keittiömestari Ari Ruoho etsii rakkolevää merestä, Isosaaren etelärannalta ja kokkaa siitä Ravintola Nokassa. Kuva: TIINA SOMERPURO