16 Nov

Espanjalaisravintola Bodega Salud vaihtaa Suomi-vaihteen päälle – tarjolla muun muassa ”sapaksia”

Salud on loihtinut Suomen juhlavuoden kunniaksi herkullisen Tapas de Finlandia -menun. Alkuruoaksi tarjoiltava tapaslajitelma on valmistettu kotimaisista raaka-aineista, ja näitä suomalaisia tapaksia kutsutaankin hauskasti sapaksiksi.

Raaka-aineiksi sapaksiin on valikoitunut muun muassa graavattu lohi, kylmäsavustettu poro, pikkelöidyt metsäsienet ja Juustoportin kuminajuusto viikunahillon kera. Pääruoaksi listalta löytyy esimerkiksi Saludin legendaarinen pippuripihvi, joka on tehty kotimaisesta Tammisen rotukarjan sisäfileestä.

Saludin keittiöpäällikkö Tomi Schulze kokosi menun niistä aineksista, joiden oli huomannut olevan ravintoloissa 100-vuotiasta Suomea juhlivien suosiossa. Kotimaisen ja espanjalaisen ruoan yhdistäminen onkin hänestä luonnollinen tapa juhlistaa Suomea Saludin tyyliin.§q

– Saludin maukas ja rehellinen ruoka sekä ystävällinen palvelu ovat loistavia syitä tulla nauttimaan – oli kyse sitten 100-vuotiaan Suomen juhlimisesta tai vaikkapa sunnuntailounaasta perheen kesken, kiteyttää Schulze.

Suomi 100 -menu on saatavilla ryhmille ennakkotilauksella Ravintola.fi Myyntipalvelun kautta aina joulukuun loppuun saakka. Tämän lisäksi menu on tarjolla kaikille Saludin asiakkaille 1.–12.12.

Varaa pöytä sapasten äärelle Ravintola.fi Myyntipalvelusta:

myynti@ravintola.fi
puh. 0100 5500
(0,38 € / min + pvm / mpm)
ma–pe klo 8–18
la klo 10–14

Tapas de Finlandia

Menu lohella 47 €.

Menu pippuripihvillä 57 €.

*****

Graavattua lohta, kylmäsavustettua poroa, pikkelöityjä metsäsieniä, Penttilän perunatortillaa ja aiolia sekä Juustoportin kuminajuustoa ja viikunahilloa.

*****

Saludin legendaarinen pippuripihvi Tammisen rotukarjan sisäfileestä pippurikastikkeen ja uuniperunan kera.

tai

Puuhiilellä grillattua lohta simpukka-voikastikkeen ja valkosipuli-perunapyreen kera.

*****

Suklaakakkua, kardemummalla maustettua kirsikkahilloketta ja turronjäätelöä.

Bodega Salud

Tuomiokirkonkatu 19, Tampere
0100 5557
salud@salud.fi

Aukioloajat
ma–to klo 11–23
pe klo 11–24
la klo 13–24
su klo 13–21

isänpäivä 12.11. klo 12–21
itsenäisyyspäivän aatto 5.12. klo 11–24
itsenäisyyspäivä 6.12. klo 13–21