20 huhti

Kevät on parsan parasta aikaa – Stefan’seissa herkutellaan!

Monivitamiininen ja vihreä ystävämme on aina varma kevään merkki. Parsa itsessään on melko miedon makuinen, joten se on mahtava makupari erilasten raaka-aineiden kanssa. Helsingin, Tampereen, Vaasan ja Jyväskylän Stefan’seissa saatava parsamenu onkin todellinen taidonnäyte satokausisuosikin monipuolisuudesta.

– Parsa mahdollistaa kokille paljon vaihtoehtoja hyödyntää sitä. Parsan voi grillata, keittää, paistaa tai paahtaa tilanteen mukaan, Stefan’s Steakhouse -ravintoloiden linjajohtaja Tanja Virtanen kertoo.

Vihreän ja valkoisen parsan ero on niiden sadonkorjuun ajankohdassa, jonka vuoksi ne myös maistuvat erilaiselta keskenään: valkoinen parsa on makeampi ja hienostuneempi, vihreä hieman voimakkaampi tapaus. Parsa jää valkoiseksi, kun se kerätään kasvuvaiheessa jo maan alta. Vihreän parsan taas annetaan versota kauemmin ja saada maanpinnan päällä auringonvalosta energiaa ja lehtivihreää.

– Menu on värikäs läpileikkaus ja siinä on hyödynnetty niin vihreää kuin valkoistakin parsaa esimerkiksi kermaisen keiton, salaatin ja lisukkeiden ominaisuudessa. Parsamenu on kerännyt ravintoloissamme edellisinä vuosina paljon kiitosta, joten halusimme sen tarjontaan ehdottomasti myös tänä keväänä. Lämpimästi tervetuloa testaamaan uusia makuyhdistelmiä, Virtanen toivottaa.

ASPARAGUS MENU

Asparagus soup (L, G) 10 €
Kermaista parsakeittoa ja rapeaa ilmakuivattua kinkkua.

Asparagus and smoked egg (L) 10
Parsaa, savustettu kananmuna, parsasalaattia ja sitruunaista leipäcrumblea.
_ _ _

Tenderloin and asparagus (L, G) 34 €
Black Angus -sisäfilee (150 g), vihreää parsaa ja béarnaisekastiketta.

White fish and asparagus (L, G) 27 €
Siikafilee, valkoista parsaa, kylmäsavustettua mätiä ja yrttistä beurre blanc -kastiketta.
_ _ _

Mango parfait (L, G) 10
Mangojäädykettä ja passionhedelmäsiirappia.

Parsaviikkoja vietetään maanantaista 23.4.2018 alkaen aina äitienpäivään saakka seuraavissa ravintoloissamme:

Stefan’s Steakhouse Helsinki
Stefan’s Steakhouse Tampere
Stefan’s Steakhouse Vaasa
Stefan’s Steakhouse Jyväskylä