Ravintolat taskussasi – Ravintola.fi

Ravintolat taskussasi – Ravintola.fi

Joulu tule jo! | Kaikki herkulliseen jouluun

Taianomainen joulunaika on tehty tunnelmallisista hetkistä, 
lempeän mausteisista tuoksuista ja perinteitä huokuvista makuelämyksistä. Joulu on rauhoittumisen ja yhdessäolon aikaa – on lupa pysähtyä ja nauttia. Nostalgisessa miljöössä nautittu jouluateria on täydellinen tapa aloittaa vuoden odotetuin juhlakausi vailla kiirettä.

Täältä löydät kaiken mitä jouluun tarvitset; lahjavinkit, upeimmat joulupöydät, reseptit, jouluohjelmaa ja joulukalenterin.

Legenda, instituutio ja joulukauden kruunun jalokivi
on takaisin!

Kaksi joulupöytää yhden hinnalla

Innosta ja ilosta pakahtuen meillä on suuren suuri kunnia toivottaa teidät, rakkaat asiakkaamme, legendaaristen joulupöytien äärelle.
Kaksi yhden hinnalla -vihkosta löytyy upea valikoima jouluisia etuja muissakin ravintoloissamme
– lataa vihko ja lunasta edut käyttöösi!

JOULUPÖYDÄT | JOULULOUNAAT | LAHJAVINKIT | PIKKUJOULUT | JOULUKALENTERI | JOULURESEPTIT | JOULUTAPAHTUMAT

JOULUPÖYDÄT | Jo vuosien ajan suvut monessa polvessa, ystävät ja kollegat ovat kokoontuneet ravintoloihimme viettämään yhteistä iltaa, jolloin kaikki saavat istahtaa valmiin joulupöydän ääreen. Yritykset ovat kiittäneet työntekijöitään ja yhteistyökumppaneitaan kuluneesta vuodesta, kuinkas muutenkaan, kuin herkkuja notkuvien joulupöytien äärellä. Joulu voi alkaa!

Christmas is not a time nor a season, but a state of mind. To cherish peace and goodwill, to be plenteous in mercy, is to have the real spirit of Christmas.

Calvin Coolidge

Katso alta tämän joulukauden tarjontamme ja varaa herkutteluhetki yhteisen pöydän ympärille.

Elite

MENU

Löyly

MENU

Strindberg

MENU


Anna lahjaksi maistuva elämys, josta lahjansaaja voi nauttia itselle sopivana hetkenä. Ravintolalahjakortti antaa loistavan mahdollisuuden tutustua uusiin ravintoloihin ja ihastuttaviin makuihin.

Haluamme tehdä lahjan valinnan mahdollisimman helpoksi. Siksi olemme koonneet eri tyylisiä ideoita, joista varmasti löytyy täydellinen lahja jokaiseen makuun.

Vinkkejä pukinkonttiin

Fine dining | Joulu ylellisissä puitteissa

Fine dining-elämyksiä arvostavalle erinomaisia valintoja ovat ravintola Palacen Menu kahdelle viineineen, Savoyn Grand menu kahdelle viineineen sekä Ravintola Nokan 4 ruokalajin menu viineineen.

Rentoa fiilistä ja autenttisia makuja maailmalta

Jos etsit hieman rentoa tunnelmaa ja upeita autenttisia makuja maailmalta, hyviä valintoja ovat Suomen parhaana pizzeriana palkittu Pizzeria Luca ja aito meksikolainen Taqueira El Rey. Espanjalaiseen tunnelmaan johdattelevat Bodega Salud ja Salsallada. Holiday on nimensä mukaisesti paikka, jossa nautitaan rennosta lomatunnelmasta, kun taas japanilaisen katuruoan ystäville ToQyo on nappivalinta ja Farouge on eksoottinen hypähdys Libanonin keittiön syviin makuihin. Mikäli lahjansaaja arvostaa nokkelasti valmistettuja kasvisruokia ihastuttavan trendikkäässä miljöössä, ei valinta voi olla muu kuin YesYesYes!

Ihania elämyksiä & kimpassa tekemistä

Salutorgetin Afternoon Tea aitoon brittityyliin on pala luksusta ja täydellinen tapa irrottautua arjen rutiineista. Merellisen Helsingin kirkkain helmi, Löyly, tarjoaa tunnelmallisen saunaelämyksen upeissa merimaisemissa. Kun etsit jotakin erityistä ja yhdessä tekemistä, Ravintola Nokan Chef Table on valintasi. Tiimin tai ystävien illanviettoihin huippu hauskaa yhdessä tekemistä hyvällä fiiliksellä tarjoilee Nokan Kokka, eli kokkikurssit.

Afternoon Tea, Salutorget
Kokkikurssi, Ravintola Nokka

Coolisti casuaalia & lapsiperheiden suosikkeja

Vinkkinä erilaiseen joulupöytään tai uuden vuoden juhliin, Hanko Sushi Party Platter on nappivalinta! Classic American Diner vie sinut klassiseen amerikkalaiseen diner-miljööseen. “Dinerit” ovat etenkin nuorten ja lapsiperheiden suosiossa, joten lahjakortti saa varmasti hymyn huulille. Ravintola Teatterin Deli-salaatit ovat vuodesta toiseen Stadin suosituimpia. Mikä olisikaan parempi lahja Espan nurkilla työskentelevälle ystävälle, veljelle, siskolle tai firman työntekijöille, kuin satsi Deli-salaatteja!


Jotain erilaista, jotain uutta!

Farouge

Libanonilaiset pidot oliivipuun alla !🌳
Lue lisää

Ostereita ja lomatunnelmaa!🦪⛱
Lue lisää

Wallis Karaoke Bar

Parhaimmat karaokekekkerit!🎶
Lue lisää

Ilta maukkaan ruoan ja Stand-upin parissa!
Lue lisää

Kippistelyä viinilaseilla
Pihka Kaarti

Luomuviinitasting Helsingissä!
Lue lisää

Suurenmoiset juhlat väljissä tiloissa

Skohan

Tyylikkäät juhlat klubilla!🍸
Lue lisää

Kulosaaren Kasino

Meren ääressä perinteinen ja tasokas juhlatila.✨
Lue lisää

Näsilinna

Upea linna keskellä Tamperetta 🏰
Lue lisää

Flat – Rieska pop up

FLAT – RIESKA POP UP
Vanhan ylioppilastalon valtaa marraskuussa suomalainen katuruoka – pop up.
Tervetuloa porukalla maistelemaan Penttilän tilan perunarieskaa herkullisin täyttein kotimaisista raaka-aineista!
Avoinna 2.11 -28.11. ma-la klo 15-21.


Savusiikapatee Ville Jokisen tapaan | Pihka Catering

Savusiikaa 250 g (puhdasta lihaa)
Kuohukermaa 1 dl
Creme fraiche 2 dl
Liivatelehtiä 8 kpl (kaupan koko n.8kpl)
Yhden sitruunan kuori
Ruohosipulia hienonnettuna
Suolaa ja pippuria

Graavattua kirjolohta ohueksi siivutettuna n. 300g, kylmäsavukirjolohi toimii myös.

Lisäksi:
Siian mätiä
Ruohosipulia
Hillottua punasipulia

Ville Jokinen
Ville Jokinen

Hillottua punasipulia

1 punasipuli ohuina siivuina, 3 rkl sokeria, 1 rkl viinietikkaa, loraus valkoviiniä. Paista punasipulit pienen öljytilkan ja sokerin kanssa nopeasti paistinpannulla niin että sokeri sulaa kokonaan. Käännä lämpö pienelle, lisää viinietikka ja tilkka viiniä ja anna kypsyä kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.

Vuoraa pienehkön neliönmuotoisen laidallisen astian pohja tuorekelmulla niin, että kelmu tulee laidoilta yli. Vuoraa astian pohja ja sivut graavilohesta leikatuilla ohuen ohuilla siivuilla. Säästä puolet lohiviipaleista, jotka tulevat myöhemmin päälliskerrokseen.

Siikamassa:
Kiehauta kerma, aja ruodoton savusiika tehosekoittimessa tai kutterissa tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon sekoittaen liotetut ja sulatetut liivakot. Yhdistä massa vatkattuun creme fraicheen. Nostele mukaan sitruunankuori ja hienonnettu ruohosipuli. Kaada massa astiaan ja vuoraa myös päällys ohuilla lohisiivuilla. Nostele kelmu tiiviisti laidoilta päälle ja laita kylmään hyytymään ainakin neljäksi tunniksi, mielellään yön yli. Kumoa koko komeus leikkuulaudalle ja leikkaa siitä terävällä, kuumaan veteen kostutetulla veitsellä neliöitä.
Päälle teelusikalla quenelli siianmätiä nokare punasipulihilloketta ja hienonnettua ruohosipulia.

Vaihtoehtoisesti voit vuorata kelmun graavilohella tasaisesti ja laittaa siikamassan keskelle ja kääntää kelmun avulla siitä tasaisen pötkön, joka kiristetään kelmun sisään. Annetaan hyytyä ja leikataan terävällä veitsellä kiekkoja.

Juha Haaviston hanhiconfit | Tapahumatalo Bank

10 kpl hanhenkoipia
2 rkl merisuolaa
6 oksaa timjamia
3 kpl laakerinlehtiä
1 kpl kokonainen valkosipuli halkaistuna
mustapippureita, muutama neilikka
3-4 L ankanrasvaa

Juha Haavisto
Juha Haavisto

Siisti koivet jos tarpeen, leikkaa nilkan kohdalta nahka luuhun asti poikki. Hiero suola ja mausteet koipiin, anna niiden maustua 1-2 tuntia. Sulata ja kuumenna rasva, lisää halkaistu valkosipuli. Ankanrasvaa löytyy säilykkeenä esimerkiksi K-Supermarketeista ja herkkukaupoista. Laita ne uunivuokaan ja kuuma rasva päälle. Paista koipia uunissa 95 asteessa yön yli (8 – 10 tuntia) kunnes koipi on täysin läpikypsä eli liha irtoaa luista helposti, voit kokeilla kypsyyttä esimerkiksi haarukalla. Valmiin koiven voi tarjota joko kokonaisena tai lihat koivesta irroitettuina esim. purkista tarjottuna. Siivilöi kypsennysrasva ja säilytä se ilmatiivissä astiassa jääkaapissa, sillä voi kypsentää toisenkin satsin koipia, se toimii loistavasti myös vaikkapa perunoiden kypsennyksessä.


Joulukalenterimme tulet löytämään somekanaviltamme täältä – seuraa jo ja nappaa ravintolavinkit ja edut talteen!