Ravintolat taskussasi – Ravintola.fi

Ravintolat taskussasi – Ravintola.fi

Parhaat jouluviinit 2020

Joulupöydän viini pohdinnassa?
Lähestyvän joulun kunniaksi olemme keränneet yhteen sommelieriemme suosikkiviinit joulupöytään. Tutustu ammattilaisten vinkkeihin ja erinomaisiin viineihin!

Pirteä, raikas, luomutuotettu valkoviini | Ott Am Berg Grüner Veltliner, Itävalta

“Luomutuotettu Ott Am Berg Grüner Veltliner Itävallasta on asiakkaidemme kestosuosikki, sillä se on mukavan pirteä ja raikas viini sopivalla häivähdyksellä hedelmäisyyttä. Itävallan viljellyin valkoinen rypälelajike Grüner Veltliner tuottaa nimensä mukaisesti vehreitä viinejä, joiden aromimaailmassa voi aistia vastaleikattua ruohoa, valkopippuria ja päärynää.

Strindbergin joulumenulta paahdettu taimen sitruunaperunalla ja rapumajonesilla on loistava match tämän viinin kanssa. Luonteikkuutensa ansiosta se käy myös monenlaisten jouluherkkujen pariksi.”

Outi Koistinen, Ravintola Strindberg

Raikas, hapokas, hedelmäinen | Friedrich Becker Landwein Riesling, Saksa

“Teatterin suosituin valkoviini, Friedrich Beckerin Landwein Riesling tulee Saksan Pfalzista. Raikkaan hapokas ja runsaan hedelmäinen riesling on tällä hetkellä monien ykkösvalinta valkoviinien osalta ja asiakkaamme ovatkin ottaneet tämän viinin suosikikseen. Mielestäni joulun parhaat herkut löytyvät kalapöydästä ja Teatterin Grillin joululounaan nieriä fenkolilla ja pistaasivinegrettellä on kuin tehty Beckerin rieslingin kanssa nautittavaksi.”

Hannu Reinikainen, Ravintola Teatteri

Monikäyttöinen, laadukas punaviini | San Cassiano Valpolicella, Italia

“Alkujaan ihastuin San Cassiano Valpolicella -viiniin sen monikäyttöisyyden johdosta. San Cassianon Valpolicella on kaiken kaikkiaan laadukas viini laadukkaalta tuottajalta ja mainio makukumppani Kulosaaren Casinon vasikan niskalle sekä Katajanokan Kasinon vasikan paahtopaistille.

Vaikka monet suosivat valkoviiniä alkuruokien kanssa, tämä punaviini toimii hyvin myös meidän kylmien alkuruokien kanssa. Valpolicellan alue on kuuluisa kuivatuista rypäleistä valmistetusta Amarone della Valpolicellasta, mutta alueen alkuperäislajikkeista Corvinasta, Rondinellasta ja Molinarasta syntyy monipuolisia keskitäyteläisiä ruokaviinejä, joissa voi aistia hapankirsikan, punaisten marjojen ja neilikkojen aromeja.

Itselleni tämä viini tuo mieleen monta hyvää muistoa ystävien kesken vietetyistä illoista – ja mikä olisikaan parempi syy nauttia sitä myös joulun aikaan!”

Toni Sievänen, Katajanokan Kasino & Kulosaaren Casino
Toni Sievanen Katajanokan Kasino ja Kulosaaren Casino
Toni Sievänen

Pehmeä punaviini possun ja juuston kaveriksi | Pegasus Leggero Appassimento, Italia

“Pegasus Leggero Apassimento erottautui edukseen lämpimällä ja melko täyteläisellä lähestymisellään. Viini on valmistettu osittain kuivatuista rypäleistä, mikä tuo makuun täyteläisyyttä ja intensiteettiä.

Rypäleinä on käytetty perinteistä Veneton alueen Corvinaa sekä kansainvälisesti tunnettuja Merlot ja Cabernet Sauvignon -lajikkeita, jotka tuovat viiniin mehevää mustaherukkaisuutta. Tämä viini on myös vegaaninen, joten palvelee asiakkaitamme siltäkin osin hienosti.

Rakastamme Ravintola Sipulissa italialaisia viinejä ja pehmeän tanniininen Pegasus Leggero Appassimento sopiikin loistavasti joulupöytämme iberico-porsaan kera ja myös juustoille.”

Toni Rautiainen, Ravintola Sipuli

Pehmeän tanniininen ja täyteläinen | Coroa d’Ouro Tinto, Portugali

“Rakastan Portugalia ja portugalilaisia viinejä ja kyseisen tuottajan portviinit oli minulle entuudestaan tuttuja. Kuten myös vieraamme, pidän kyseisestä viinistä erittäin paljon.

Coroa d’Douro Tinton pehmeät tanniinit ja täyteläinen maku tekevät viinistä varsin herkullisen ja helposti lähestyttävän ja se sopii vallan mainiosti niin ikiklassikkomme Tauno Palon kermasipulipihvin kumppaniksi.

Näin joulun aikaan Coroa d’Ouro Tinto käy loistavasti joulupöytämme pääruokana tarjoiltavan ylikypsän hirvenrinnan kaveriksi, sillä viinistä löytyy jouluista lämpöä ja hedelmäisyyttä ja sitä nauttiessa on ihanaa haaveilla seuraavasta matkasta Douron jokilaaksoon.”

Eija Perälä, Ravintola Elite
Eija Perala Ravintola Elite
Eija Perälä

Hedelmäinen ja miellyttävän hapokas Löylyn nimikkoviini | Gruner Veltliner

“Tarina Löylyn Gruner Veltlineristä alkoi viime syksyisestä Itävallan viinimatkasta. Pääsimme Löylyn porukalla tutustumaan Loimerin biodynaamiseen viinitilaan, jonka jälkeen aloimme viinintekijä Fredin, Viinitien porukan sekä Jasper Pääkkösen kanssa ideoimaan omaa valkoviiniä.

Lopputuloksena syntynyt herkullisen hedelmäinen ja miellyttävän hapokas valkkari sopii erityisesti Löylyn kestosuosikin, Jasperin lohikeiton seuralaiseksi.”

Konsta Mäkinen, Ravintola Löyly
Konsta Makinen Ravintola Loyly
Konsta Mäkinen

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä: